Nederlandse game producent brengt app uit voor jong en oud om op afstand samen te kunnen spelen tegen Corona.Ondernemer Dennis Renkema (StenniZ) wilde met zijn workshop en game productiebedrijf werken aan een nieuw maatschappelijk bewust project. Het doel van de nieuwe app was ironisch genoeg eerst bedoeld om meer jongeren naar de bejaarden- en verpleegtehuizen te brengen voor meer sociaal contact en een leuke activiteit.


Dit doel kreeg natuurlijk een vervelende wending door Corona. "Bejaardentehuizen bellen om hordes kleinkinderen te sturen" kwam niet zo maatschappelijk betrokken meer over.


Toch gaf team StenniZ niet op. De app is omgebouwd om ook op afstand nog steeds samen te kunnen werken en een eigen game te spelen. Met de app kun je eigen items tekenen, levels bouwen en greenscreen of normale foto's uploaden. Zo kunnen bijvoorbeeld opa en oma een foto appen en de kleinkinderen kunnen daarmee aan de slag. Daarnaast is er een Corona eindbaas gemaakt om deze samen te verslaan.


StenniZ wil alsnog het oorspronkelijke doel nastreven zodra het weer veilig kan. Voor nu kan het op afstand met een Corona- en Kerstthema om de aankomende maanden toch gezellig te maken.
Contact

D. Renkma

stennizmusic@gmail.com

0624715745

melissekade 311

3544 CX UtrechtFoto's voor de pers(rechtenvrij):